Főoldal
Főoldal / Archívum / Táborozás / Táborok - 2014
Nyomtatás
Táborok Fóton a MOL Új Európa alapítványának támogatásával - „Lovas csillag születik”

 

A táborban főleg tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, tanulási és magatartásproblémás, autizmussal élő, hiperaktív, figyelemzavarral küzdő gyermekek vettek részt 12-15 fő, kisiskolás, serdülő korosztály (8-15 éves kor).

 

-

( A képre klikkelve egy képgaléria nyílik meg. )

 

A tábor célja volt, hogy minden gyermek megmutassa azt, amiben tehetséges. Mivel a gyerekek az évközi lovasterápiás folyamatban részt vesznek foglalkozásainkon, terapeutáink jól ismerték őket, így tudtak abban segíteni a nekik, hogy a tábor folyamán még inkább kibontakoztassák tehetségüket egyes területeken. Ennek érdekében lehetőségük lesz arra, hogy a lovas foglalkozásokon, kézműves mesterségekben, énekben, mozgásban-táncban, zenében, szavalatban, mesemondásban, drámajátékban, ügyességi-gyorsasági feladatokban, fotózásban vagy akár az önkiszolgálásban megmutassák erősségeiket. A terapeutáink célirányosan segítették a gyerekeket, hogy kibontakoztassák képességeiket az általuk választott területen/területeken. A táborzáró programra színes műsorral vártuk a szülőket, hogy ők is láthassák mire képesek gyermekeik.

A pozitív megerősítések, a támogatás nagyon fontos a sérült, fogyatékos, problémás gyermekek számára, hiszen ők a mindennapokban sokkal ritkában kapnak elismerést, ritkábban élik át a kompetenciaélményt, azt, hogy rájuk is büszkék a szüleik, mert ők a legjobbak, a legügyesebbek valamiben. A dicséret, a pozitív megerősítés hatása nő a gyermekek önbizalma, önelfogadása, énképük is pozitívvá válik. Mindennek következtében gyakran magatartásproblémáik is csökkennek, hiszen megtanulják és megértik azt, hogy nemcsak a negatív viselkedéssel, cselekedetekkel tudják felhívni magukra környezetük figyelmét, hanem ők is példaképpé válhatnak, mintaként szolgálhatnak kortársaik számára.