Főoldal
Főoldal / Hírek
Önkéntes felhívás

Lovas tapasztalattal rendelkező önkéntesek jelentkezését várjuk júliusban megrendezendő nyári táborainkba. A táborok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában kerülnek megtartásra. A komplex táboraink célja, hogy a résztvevő sérült, fogyatékos gyermekeknek élményterápiás programokat biztosítsunk.

Rövid összefoglaló az MLTSZ tavaszi oktatási programjairól

Május hónapban a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág 2022-es évfolyam hallgatói szakmai gyakorlatukat töltötték a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában, ahol a gyakorlat első felében lovasterápiás foglalkozásokon hospitáltak, majd a gyakorlat második hetében a lovasterápiára érkező gyermekek foglalkozásait önállóan készítették elő, és vezették le oktatói felügyelet mellett.

Háziverseny a Lovasterápiás Központban

2022. május 20-án pénteken 2 év kihagyás után újra megrendeztük a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központjába járó gyermekek tanévzáró házi versenyét. A járvány helyzet miatt az elmúlt két évben nem volt ilyen jellegű program, de szerencsére az idén nem volt akadálya a verseny megtartásának.

Sütkérező lovak

Nézze meg fotó galériánkat a januári napsütésben sütkérező lovakról.

Tavaszi oktatási programok

Április hónapban a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág 2022-es évfolyam hallgatói két héten keresztül hospitáltak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában terápiás foglalkozásokra érkező gyermekek foglalkozásain.

Steward kurzus Fóton

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja adott otthont az év második FEI Steward képzésnek Magyarországon.

2021-es év Versenyéről készült rövid filmek

Kedves látogató! 

Szeretnénk megosztani önnel a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2021. október 1-3. között, tizenhetedik alkalommal megrendezett nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyéről és Lovasterápiás Versenyéről készült rövid filemeket. 

 

 

Mikulás járt a Lovasterápiás Központban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában is járt a Mikulás és nagyon izgalmas feladatokat és rejtvényeket hagyott maga után. Azokat a lovasterápiás foglalkozásra járó gyerekeket, aki figyelmesen követték a Mikulás jeleit és a feladatokat is ügyesen megoldották a lovaglás végén ajándék várta. 

Hírek a képzéseinkről

Kedves képzés érdeklődő!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2021.11.30.-án a Magyar Közlöny 2021. évi 217. számában, 8/2021. (IX.30) MK rendelet "A lovasterápiát és a fogyatékos és a sérült személynek nyújtott lovas szolgáltatásokat végző személyek képzéséről és vizsgakövetelményeiről" címmel megjelent a rendelet a képzéseink szabályozásáról (ez itt érhető el: https://magyarkozlony.hu/?page=2), így 2021.11.30-tól jogszabály által szabályozott felnőttképző intézmény lettünk. 

Így 2022-ben e rendelet és az  Fktv. szabályozása alatt indíthatjuk majd megújuló képzéseinket.

Joachim Winter edzőtábor Fóton

Joachim Winter a cellei méntelep vezetője, Németország ismert díjugrató lovasa tartott edzőtábort a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központban 2021. november 19-21. között.