Főoldal
Főoldal / Hírek
NÉBIH felhívása lovas szolgáltató tevékenység kapcsán

2020.02.19-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívást tett közzé, amely szerint a lovas szolgáltató tevékenységbe bevont lovak jelentős részének lejárt a hatósági bizonyítványa, így a 14/2008 ÖM rendelet értelmében felül kell vizsgálni, és újra kell vizsgáztatni a lovakat.

Búcsú Wichmann Tamástól

Elhunyt Wichmann Tamás,

a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sport Bizottságának tagja

(1948–2020)

Felhívás a lovasterápia és a lovas terapeuta képzések iránt érdeklődőknek

Nagyon gyakran találkozunk különböző internetes felületeken olyan „lovasterápiás lehetőségeket és képzéseket” hirdető anyagokkal, amelyek nélkülöznek mindenfajta szakmaiságot e területen, ezért fogalmaztuk meg felhívásunkat mindazoknak, akik érdeklődnek  a lovasterápia és a lovas terapeuta képzések iránt.

Kérjük kattintson ide a felhívás elolvasásáért!

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány állásfoglalásai

Kedves Érdeklődők!

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány elnöksége több témában is szakmai állásfoglalást fogalmazott meg az interneten és a médiában fellelhető lovasterápiát érintő kérdésekkel kapcsolatban.

Az alábbi témákban olvashatják véleményünket:

1. Baba a lovon - babalovaglás?

2. Terápia minilovakkal

Képzési ajánló - Fogyatékos személyek szabadidős és lovassport oktatója

2020. februárjában indul a lovas oktatók, lovas edzők figyelmébe ajánlható Fogyatékos személyek szabadidős és lovassport oktatója - Fogyatékos személyek lovassportjának kiegészítő ismeretei elnevezésű képzésünk. 

Jelentkezés 2020. január 24-ig!

Részletek a főcímre kattintva olvashatók.

Gyógypedagógus lovasterapeuta mellé keresünk önkéntes segítőt

Idei évtől kezdődően új óraadó terapeutával bővült a csapatunk, aki mellé önkéntes segítőt keresünk a keddi és szerdai napokra 13.00 - 16.00 / 17.00 közötti időpontba. 

Amennyiben rendelkezik lovas tapasztalattal, és szívesen közreműködne segítőként a terápiás munka során, akkor a főcímre kattintva bővebb információkat talál. 

Mikulás lovaglás a Lovasterápiás Központban

December első hetében már minden kis lovasunk nagy örömmel várta a Mikulást, aki természetesen az idén is ellátogatott hozzánk, mivel nagyon sok ügyes és jó kisgyermek lovagol nálunk.

Idén is részt vehettük az Oracle Hungary Kft. Mikulás ünnepségén!

Mint már sok-sok éve, idén is nagy örömmel értesültünk, hogy meghívást kaptunk az Oracle Hungary Kft. által szervezett Mikulás ünnepségre, melyet ezúton is köszönünk.

A fóti Lovasterápiás Központba lovasterápiás foglalkozásra járó kiválasztott 10 gyermek boldogan várta az eseményt.

Rudolf idén olyan ügyes volt, hogy már december 5-én délután szánjával odarepítette a Mikulást az Öbölház Rendezvényközpontba és megkezdődhetett a party.

Véget értek a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány októberi programjai

Idén október 14. és október 27. között került sor az immár hagyományosnak mondható őszi programsorozatra, amely alatt találkozhattunk képzésüket befejező, vagy éppen a tanulmányaikat kezdő résztvevőkkel, olyan barátokkal, kedves ismerősökkel akik az év ezen időszakában látogatnak el hozzánk, de a szakmai konferencia alkalmat adott új szakemberek megismerésére is. 

E két hét összefoglalásaként olvassák el rövid cikkünket és nézzék meg képgalériánkat.