Főoldal
Főoldal / Hírek
Nyomtatás
Új terápiás lovak alkalmassági vizsgája
2019. augusztus 2-án tartottuk a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány 6 új terápiás lovának alkalmassági vizsgáját.

A terápiás munkavégzésre alkalmas ló kiválasztásánál elengedhetetlen az, hogy a választott ló nyugodt vérmérsékletű és megfelelő munkakedvű legyen, mozgása legyen ép mindhárom jármódban.  A vizsga során megfigyeltük a lovakat lóápolás, szerszámozás közben, viselkedésüket a többi ló társaságában. Értékeltük a nyereg alatti és a futószáras munkákat is. Bemutatták, hogy ismerik az alapvető gyógypedagógiai lovastorna elemeket. Olyan feladatokat is teljesíteniük kellett, amelyekkel az engedelmességüket és a stressz tűrő képességüket mértük, így például el kell menniük, és meg kell állniuk zörgő esernyő, felszálló lufik mellett, vagy el kell viselniük azt, hogy labdát dobnak át felettük. Vízen, fólián, és meghatározott pozícióban  elhelyezett rudakon is át kellett haladniuk.

Munkatársaink és segítőink felkészítésének köszönhetően lovaink ügyesen vették az akadályokat, és sikeres vizsgát tettek.

 

(A képre kattintva egy galéria nyílik meg.)

Az itt felsorolt és látott feladat csak egy-egy példa mindabból, amit egy terápiában dolgozó lónak tudnia kell, így ha ez jobban érdekli ez önöket, akkor kérem olvassák el a terápiás lovak alkalmassági vizsgájára vonatkozó anyagunkat.

Forrás: Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány