Főoldal
Főoldal / Hírek
Rangos mezőny a fóti nemzetközi díjlovagló versenyen

A Fóton szeptember 30. és október 2. között megrendezésre kerülő CDI/CDI-W Nemzetközi Díjlovas Versenyre és Díjlovas Világkupa- fordulóra 11 országból érkeznek kiváló lovasok.

Július végén a Vodafone Magyarország Alapítvány önkéntesei látogattak el hozzánk.

 A csapatot a nagy meleg sem állíthatta meg, nemzetközi és nemzeti versenyek során használt lovaskarámokat festettünk le közösen. Délután pedig kertgondozásban és gyomlálásban vették ki a részüket az elszánt kollégák. 

Önkénteseket keresünk a Díjlovas és Lovasterápiás Versenyre

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok szeretettel meghívunk Titeket a CDI-W/CDI3*/CDIJ/CDIY/CDIP, CDN Díjlovas- és Lovasterápiás Versenyre.

Terápiás alkalmassági vizsgára készülnek a fóti lovasterápiás központ fiatal lovai

Az idei nyár sem telt el eseménytelenül a fóti Központban. Június végétől a hozzánk év közben lovasterápiára járó gyermekeknek szerveztünk táborokat, de emellett kollégáim Holmi Boglárka és Bucsi Boglárka, nagyon sokat foglalkozott központunk 4 fiatal lovával, akikkel az alapkiképzés után elkezdték a terápiás lovak alkalmassági vizsgájára felkészítő speciális kiképzést.

Önkéntes felhívás

Lovas tapasztalattal rendelkező önkéntesek jelentkezését várjuk júliusban megrendezendő nyári táborainkba. A táborok a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában kerülnek megtartásra. A komplex táboraink célja, hogy a résztvevő sérült, fogyatékos gyermekeknek élményterápiás programokat biztosítsunk.

Lezajlottak a lovasterápiás nyári táborok Fóton

Az Orbico Hungary és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által támogatott táborokban 3 hét alatt összesen 39, különböző típusú sérüléssel élő gyermek vett részt. A 5 és 21 év közötti gyerekek között volt tanulásban és értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hiperaktív, szorongó, hallássérült, látássérült, mozgássérült, halmozottan sérült, valamint pszichés problémákkal küzdő gyermek is.

Rövid összefoglaló az MLTSZ tavaszi oktatási programjairól

Május hónapban a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág 2022-es évfolyam hallgatói szakmai gyakorlatukat töltötték a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában, ahol a gyakorlat első felében lovasterápiás foglalkozásokon hospitáltak, majd a gyakorlat második hetében a lovasterápiára érkező gyermekek foglalkozásait önállóan készítették elő, és vezették le oktatói felügyelet mellett.

Háziverseny a Lovasterápiás Központban

2022. május 20-án pénteken 2 év kihagyás után újra megrendeztük a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központjába járó gyermekek tanévzáró házi versenyét. A járvány helyzet miatt az elmúlt két évben nem volt ilyen jellegű program, de szerencsére az idén nem volt akadálya a verseny megtartásának.

Tavaszi oktatási programok

Április hónapban a Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág 2022-es évfolyam hallgatói két héten keresztül hospitáltak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában terápiás foglalkozásokra érkező gyermekek foglalkozásain.