Főoldal
Nyomtatás
Tájékoztató a képzés szervezési kérdéseiről

A képzés időzítése

1. Lovasfelvételi vizsga

A lovasfelvételi vizsgát minden évben augusztus és szeptember hónapban tartjuk. A lovasvizsga pontos időpontjáról a jelentkezőket időben értesítjük. A lovasfelvételi vizsgákat általában hétköznapokon tartjuk és minden évben minimum két időpontot adunk meg a jelentkezőknek. A lovasfelvételi vizsgára saját lovat előzetes egyeztetés alapján lehet hozni. Természetesen a felvételizőknek tudunk lovakat biztosítani a felvételi vizsgára (amennyiben nem rendelkeznek saját lóval). A felvételi vizsga eredményéről rögtön a vizsga után tájékoztatást kapnak a jelentkezők. A sikeres lovasfelvételi vizsga teljesítése után lehet elkezdeni a képzést.

 

I. tanév

2. A modul oktatása

Az A modul oktatási anyagát (43 óra) minden évben Sarlóspusztán szervezzük, általában október 4. hetében. A képzés 6 napot vesz igénybe (általában hétfőtől - szombatig)

 

3. B modul oktatása

A B modul elméleti óráinak oktatására általában a következő év januárjában vagy februárjában kerül sor. Az oktatás egy hétvégét vesz igénybe (szombat, vasárnap).

Helyszíne: Fót, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Lovasterápiás Központja.

A B modul gyakorlati részének oktatása általában márciusban történik, egy teljes hétvégét igényel, vagy péntektől vasárnapig, vagy szombattól hétfőig (3 nap).

Helyszíne: Fót.

 

4. R5-ös lovasvizsga

Az első tanév végén a hallgatóknak teljesíteni kell a Bázis és a RA5-ös lovasvizsgát. Ezeket minden évben általában október 3. hétvégéjén Sarlóspusztán szervezzük német bírók részvételével. Előtte lovasfelkészítő hetet tartunk a vizsgázóknak, melyet mindenki saját igényei és belátásai szerint vehet igénybe (ennek költségei nem képezik a tandíj részét).


5. Futószáras és hosszúszáras vizsga

Minden évben december vagy január hónapban szervezzük. Egy teljes hétvégét vesz igénybe a gyakorlással együtt, péntektől vasárnapig. Helyszíne: Fót Lovasterápiás Központ


II. Tanév


1. GYP1 és H1 szakmai elméleti modulok

A sikeres RA5-ös, valamint a sikeres futószáras és hosszúszáras vizsga után lehet megkezdeni a 2. tanévet, a szakmai modulok elsajátítását. A GYP1 és a H1 elméleti modulok oktatása egy hetet vesz igénybe, általában január és április között szervezzük. Helyszíne: Fót Lovasterápiás Központ

 

2. GYP2 és H2 gyakorlati modulok

2/a Gyógypedagógus csoport: egy hét összefüggő gyakorlat, hospitálás – saját élmény, hétfőtől péntekig, Fóton, április – május hónapok során.

2/a Gyógypedagógus csoport: egy hét összefüggő gyakorlat szupervízióval, hétfőtől péntekig, Fóton, április – május hónapok során.

2/b Gyógytornász csoport: egy hét összefüggő gyakorlat, hospitálás – saját élmény, egy hét, Balogunyomban vagy Fóton, március – május hónapok során.

2/b Gyógytornász csoport: a gyakorlati részt (kb. egy hét) az oktatókkal egyeztetett helyen és időpontban kell letölteni.


3. Szeptember eleje szakdolgozatok leadása4. Záróvizsga, minden év októberében, Sarlóspusztán szervezzük

- általában október 3. hétvégéjén vannak a lovasvizsgák (RA4-es lovasvizsga teljesítése kötelező, a lovasvizsga előtt igény szerint lovasfelkészítő héten lehetőség van részt venni.

- A lovasvizsga utáni hétfőn záróvizsga és szakdolgozatvédés a gyógypedagógus csoport hallgatóinak

- A lovasvizsga utáni hétfő, kedd, szerda betegvizsgálat, gyakorlati vizsga, szakdolgozatvédés, záróvizsga a gyógytornász csoport tagjainak.

 

A képzéshez kapcsolódó egyéb költségek

Tandíj: 200.000 Ft, ezt az összeget a két év alatt, két részletben lehet befizetni.

Tandíj az elméleti és gyakorlati órák képzési díját tartalmazza, a lovasfelkészítő heteken való részvételekért külön kell fizetni (lásd az aktuális év sarlóspusztai képzésre vonatkozó tájékoztatóban). A tandíj nem tartalmazza továbbá a képzéshez kapcsolódó szállás, étkezés, utazási költségeket. A tandíjon kívül fizetni kell a lovasfelvételi vizsgáért (2.500 Ft), bázis vizsgáért (3.000 Ft), lovasvizsgáért, RA5-ös, RA4-es/5.000 Ft.

A fóti és a balogunyomi képzési részeken a hallgatóknak kedvezményesen tudunk a helyszíneken szállást biztosítani (2.500 Ft/éjszaka). A sarlóspusztai költségek kb. 6.000 Ft/éj/fő a szállás, az étkezés egyénileg választható. Erről részletes információt csak az aktuális év sarlóspusztai képzésről szóló tájékoztatóban tudunk adni.