Versenyek

2005 szeptemberében megrendezésre került a Magyar Lovasterápia Szövetség első Díjlovas versenye (CDN) és a Fogyatékosok Lovas versenye. 2006-tól a díjlovas versenyt hazai és nemzetközi keretek között rendezzük meg évente és ezzel együtt továbbra is minden évben megszervezzük a sérült, akadályozott gyermekek és fiatalok számára a Lovasterápiás Versenyt. 2018-tól a Nemzetközi Díjlovas Verseny egyben Világkupa forduló is volt.

Az MLTSZ 2000-ben alapította meg a gyógytornász és gyógypedagógus alapdiplomára épülő hazai lovasterapeuta képzést, melyet az Oktatási Minisztérium engedélyezett és az akkreditált pedagógus továbbképzési program keretében valósul meg. A képzést évente indítjuk, annak érdekében, hogy minél több szakképzett lovasterapeuta működjön az országban.

A másik fontos képzési terület a lovasterápiában dolgozó lovas szakemberek és terapeuták lovas tudásának fejlesztése. Ennek érdekében hazai és külföldi edzők segítségével lovas felkészítő heteket, terápiás lókiképző táborokat és lovas vizsgákat szerveztünk.

Egyre nagyobb igény jelentkezik a magatartásproblémákkal küzdő, hiperaktív, autizmussal élő, érzelmi és beilleszkedési problémákkal küzdő gyerekeket nevelő családok részéről a lovas pszichoterápia iránt. 2005-ös évben kezdtük meg a lovasterápia iránt érdeklődő pszichológus szakemberek képzését, melyet folytattunk az elmúlt években is.

Megtartottuk évadzáró házi versenyünket!
2017. 06. 09.

Megtartottuk évadzáró házi versenyünket!

Az idei évben június 1-én tartottuk meg házi versenyünket a terápiára járó gyermekeknek.
Háziverseny 2016
2016. 06. 09.

Háziverseny 2016

Idén június elején rendeztük meg tanévzáró Háziversenyünket. Az esemény szuper hangulatban és kellemes időben zajlott. Lovasaink a következő versenyszámokban tehették próbára tudásukat: Önálló lova...
Versenyeztünk szeptemberben!!!!!
2015. 10. 13.

Versenyeztünk szeptemberben!!!!!

Szeptember 25-27. között megrendezésre került a tizenegyedik alkalommal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovas és Lovasterápiás Versenye.