Évente 1 hetes segítő tanfolyamot szervez az MLTSZ azoknak az érdeklődőknek, akik a lovasterápiás munkában segítőként szeretnének közreműködni.

A már végzett gyógypedagógus- lovasterapeuta és hippoterapeuta szakemberek számára szintén hazai és külföldi szakemberek segítségével, több alkalommal is továbbképző kurzusokat szerveztünk.

IMG_9710.jpg

2006-tól indítottuk a lovas parasport oktatói és edzői képzést, hiszen a fogyatékos, sérült emberek között egyre többen lesznek, olyanok, akik lovaglásba, mint szabadidős tevékenységbe, vagy mint versenysportba szeretnének bekapcsolódni.

Együttműködünk több felsőoktatási intézménnyel is: a Szent István Egyetem Állatorvosi Karával a Lovagló tanár és szervező képzésben, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karával a Lovaskultúra oktató szak képzésében, az ELTE Bárczi Gusztáv Főiskolai Karral lovasterápiás alapismeretek oktatásában, valamint a Kaposvári Egyetem Lótenyésztő, lovassport szervező agármérnöki BSc képzésében.

Felnőttképzési tevékenység nyilvántartási száma: B/2020/002668

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány által szervezett képzéseket a lovasterápiát és a fogyatékos és a sérült személynek nyújtott lovas szolgáltatásokat végző személyek képzéséről és vizsgakövetelményeiről szóló 8/2021. (XI. 30.) MK rendelet szabályozza.

2024-es képzési időpontok: 

2024 őszi oktatási blokk.png

Újonnan induló képzésekre a jelentkezési határidő szeptember 1.!

Ismertetők a 2022. szeptember 1. után induló képzésekhez

Fogyatékos személyek szabadidős- és lovassport oktatójának vagy edzőjének képzése:
Lovasterapeuta képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakágon:

Lovasterapeuta képzés hippoterápia szakágon:

Lovasterapeuta képzés pszichológiai lovasterápia szakágon:
Lovasterápiás segítő képzés:
Lovas vizsgák:

 

A 2022. szeptember 1. előtt induló képzésekhez tartozó anyagok:

Akkreditált lovasterapeuta képzések:

(Pedagógus-továbbképzési rendszerben)

Felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó képzések:

Elégedettségi és minőségbiztosítási összegzések:

277/1997. (XII.22.) számú Kormányrendelet 8/A. § (3) „A továbbképzés szervezője a program befejezését követően harminc napon belül - az alapítási engedély hatályának megszűnéséig - a honlapján nyilvánosságra hozza a program résztvevőinek a program tartalmával és lebonyolításával kapcsolatos elégedettségéről szóló összesítést.” 

 Az 58/2013. NGM Rendelet 2.§ (1) f, pontja szerint a felnőttképzési engedély alapján képzéseket folytató intézmény honlapján rendszeresen közzéteszi a képzési tevékenységre vonatkozó naprakész, objektív mennyiségi és minőségi információkat. 

Segítők képzése

A lovasterápiás tevékenység folytatásához kapcsolódó elvárások:

2023 programok

Együttműködés más felsőoktatási intézményekkel

Tanszek-1.jpg

Új tanszék - új lehetőségek a Kaposvári Egyetemen

A Kaposvári Egyetem Állattudományi Kara a magyar felsőoktatásban példanélküli Lovasterápia és Hippológia Tanszéket hozott létre 2013. január 30-án. A Pannon Lovasakadémia nem csak az ünnepi tanszékavatónak biztosított helyet, de a tanszék életének, oktatási és kutatási tevékenységének is szerves része és biztos bázisa lesz a továbbiakban.

A Tanszéket alkotó négy osztály - "Lótenyésztési és menedzsment osztály", "Lovas képzési osztály", "Lovasterápia osztály" és a "Hazai és Nemzetközi Iskolarendszeren kívüli képzési- továbbképzési osztály" - biztosítja a kiváló lovas szakemberek elméleti és gyakorlati képzését a hazánkban jelenleg elérhető összes képzési szinten.

A tervezett képzések és kutatások megvalósításában az Állattudományi Kar mellett a Pedagógiai, Gazdaságtudományi és Művészeti Kar oktatói és a Magyar Lovasterápia Szövetség hazai és külföldi szakemberei is szerepet kapnak.